Hvordan legger jeg til skjærebaner i design som skal konturskjæres?


For å kunne konturskjære et klistermerke, bildekor eller en trykksak er det nødvendig å legge til en skjærebane i den trykklare pdf filen. For å gjøre dette kreves det at du jobber i Adobe Illustrator eller Indesign. Det du må gjøre er å opprette en ny spotfarge som du kaller for CutContour under "swatches". For mer detaljert forklaring kan du se denne videoen:
Hva er PDF format.


Portable Document Format (PDF) er et filformat som brukes til å presentere og utveksle dokumenter på en pålitelig måte, uavhengig av programvare, maskinvare og operativsystem. PDF er utviklet av Adobe og er nå formelt en åpen standard administrert av International Organization for Standardization (ISO). PDF-filer kan inneholde koblinger og knapper, skjemafelt, lyd, video og forretningslogikk. De kan også signeres elektronisk og vises på en enkel måte. I grafisk produksjon benyttes PDF som standard filformat for all produksjon. Det gir smidige filer med minimal sjanse for feil. Filene må likevel lages i henhold til våre retningslinjer. Se under for ytterligere informasjon om hvordan lage filer for trykksaker, storformat eller plastkort produksjon.
Hvordan lage trykklar fil for trykksaker?


Yes! Users can add video from YouTube or Vimeo with ease:

 1. Enter App Settings
 2. Click the "Manage Questions" button
 3. Click on the question you would like to attach a video to
 4. When editing your answer, click on the video icon and then paste the YouTube or Vimeo video URL
 5. That's it! A thumbnail of your video will appear in answer text box
Hvordan lage trykkklar fil for storformat?


The FAQ title can be adjusted in the settings tab of the App Settings. You can also remove the title by unchecking its checkbox in the settings tab.
Hvordan lage trykkklar fil for plastkort?

Oversikt over formater


I Europa er det såkalte A formatet mest brukt som standard for trykksaker. Men det er er ikke noe problem å lage trykksaker i helt andre formater enn dette. Oversikt over ulike formater finner du også her

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Kontakt

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
 • White Google Places Icon

Blink Print & Design

@blinkprintdesign

Nedre Ila  27

7018 Trondheim 

72 83 57 00