top of page

KUNDE: Stiftelsen Norsk Brannvernforening

CASE: Utvikling av profil og logo

Hele Norges Brannbamse

TRØSTEBAMSEN
Historien om Bjørnis er rørende. Det hele startet med Rikard sin kollega Bjørn, som lenge hadde jobbet med en idè om å utstyre brannbilene med trøstebamser. Bamsene skulle være en bro mellom brannkonstabler i krevende arbeid og barn i traumatiske hendelser, som f.eks trafikkulykker.

Rikard tok arbeidet til Bjørn videre, som har resultert i at brannbiler i hele landet er utstyrt med bamser. Brannsjefen på Stjørdal (som forøvrig også heter Bjørn) beskrev det så godt, og sa følgende. - I alvorlige hendelser er vi som jobber i redningstjenesten maskiner. Vi jobber fokusert på det vi er trent til, og Bamsen gir oss muligheten til å koble oss til det menneskelige igjen, og gi den trøsten og omsorgen, og fokusskifte barna trenger i vanskelige hendelser.

 

STOREBJØRNIS
I tillegg til trøstebamsen, har vi store Bjørnis. Maskoten som har blitt til hele 20 stk! Han hører til forebyggende avdeling i brannvesenet, og skiller seg litt fra trøstebamsen. Han er den som skal lære barn om brannsikkerhet, og samtidig ha det gøy i møte med alle barna han møter på sin vei. Bjørnis er kul, og med han i rommet blir det alltid god stemning.

 

BLINK OG BJØRNIS
Bjørnis trengte fargeleggingstegninger! Han måtte ha noe han kunne legge igjen hos barna han besøkte. Noe som kunne være et minne om Bjørnis, og samtidig ha en brannforebyggende effekt. Vi tegnet på dugnad hjemme etter arbeidstid, fordi dette var et bra prosjekt! Tegninger ble til et 20-siders aktivitetshefte full av brannforebyggende artigheter.

 

Og videre har det blitt til et visuelt univers som du skal få se eksempler av under.

bottom of page